Orvibo S20 este o priză inteligentă genială la un preț extrem de mic – 16 USD în China și între 99,9 lei și 169 lei în România. O poți controla din orice colț al lumii. Are inclusiv funcție de timer cu 10 poziții. Are în total 10 opriri si/sau opriri programabile. Vezi aici de unde o poți achiziționa.

Transformă instant orice priză convențională într-o priză conectată la Internet și inteligentă cu o funcție foarte ușor de folosit de temporizator la pornire și oprire, care poate fi controlată de pe smartphone sau tabletă, dar are și buton de control manual pe carcasă. Este ideală pentru a aprinde o lumină (veioză, lampă, etc.) sau orice alt echipament electric, electronic sau electrocasnic cu funcții presetate de pornit/oprit. Controlează echipamente de oriunde din lume.

Eu sunt pasionat de sisteme pentru case inteligente de mai mulți ani, de prin 2003. De aceea am căutat foarte mult echipamente cât mai accesibile la preț, dar de o calitate decentă. Când spun decentă sunt oarecum modest, deoarece Orvibo S20 este un produs căruia nu am ce să îi reproșez. Ca să fiu cârcotaș, aș prefera într-adevăr intrare de priză schuko în loc de varianta în care este disponibil Orvibo S20 pentru modelele de priză europene, fără împământare. Pentru alte tipuri de priză (US, UK, AU, prize asiatice, etc), Orvibo S20 are împământare pentru priză, cât și pentru ștecherul care intră în priza din casă. Poate pe viitor, vor avea și pentru tipurile de prize europene împământare. Acest lucru cred că ar fi singurul pe care l-aș reproșa producătorului.

Termenul de priză inteligentă nu este chiar potrivit pentru acest echipament. Inteligent înseamnă că învață comportamentul utilizatorului, apoi ia decizii singur. Acest lucru nu se aplică în acest caz. Dar generic, priza aceasta și altele din clasa ei au fost denumite smart plugs (prize inteligente). Voi continua, așadar să o denumesc în continuare priză inteligentă pentru a face mai ușor referire la ea.

Interesant este că priza inteligentă Orvibo S20 nu are nevoie de un server (care de obicei este destul de scump) care să o comande. Acest lucru scade semnificativ prețul de achiziție al soluției de sistem de casă inteligentă. Producătorul pune gratuit la dispoziția utilizatorilor un serviciu online disponibil pe iOS și Android, prin care asigură identificarea prizei și comandarea ei prin internet, fără a avea nevoie nici măcar de serviciul de dynamic DNS pe router. Serverul de aplicație este găzduit pe platforma Amazon Web Services, ceea ce îmi dă o stare de liniște, deoarece sunt sigur că nu voi avea probleme de conectivitate cu serverul. Tot ce trebuie să faci după ce o cumperi este să instalezi aplicația mobilă pe telefon sau tabletă și să configurezi priza pentru a se conecta la rețeaua wireless disponibilă din casă. Pot fi conectate maximum 50 de prize intelitente Orvibo S20 pe aceeași aplicație mobilă pe un telefon sau tabletă.
Orvibo S20 - priza inteligenta pentru case inteligente 1

Iată mai jos un film demonstrativ al producătorului, care prezintă modul cum o astfel de priză îți poate face viața mai ușoară, sporind confortul și optimizând consumul de energie (deoarece ai control 100% asupra echipamentului introdus în această priză).

Vezi cum îți poți transforma echipamentele electrice, electronice și electrocasnice din casă în adevărate echipamente smart pentru ca să ai și tu o casă inteligentă cu ajutorul prizei inteligente smart wireless Orvibo S20.

De unde cumpăr?

Personal am achiziționat-o direct din China de pe www.aliexpress.com în ianuarie 2015, deoarece nu am găsit-o disponibilă în România. Am văzut recent că pe www.banggood.com se găsește la un preț de 15.99 USD. Vezi aici detalii.

În România, o puteți găsi pe www.eurogsm.ro la 99,90 lei redusă de la 149,90 lei, pe www.emag.ro la 144,90 119 lei, pe www.quickmobile.ro la 140,90 lei, pe www.dualstore.ro la 169 lei, precum și alte magazine online.

Orvibo S20 - priza smart wireless 2De când am cumpărat-o până acum nu am avut nicio problemă tehnică. La un moment dat, a fost o problema cu firmware-ul prizei și nu mai mergea controlată din Internet, decât din rețeaua locală de acasă. Am scris celor de la departamentul de suport tehnic al producătorului www.orvibo.com și problema s-a rezolvat în câteva zile. Nu era nici măcar o problemă. Era nevoie doar de un update de firmware. Cei de la suport au răspuns cu întârziere, cam în 3-4 zile, deoarece fuseseră plecați la o expozitie de sisteme de case inteligente în SUA. S-au scuzat, dar s-au conectat pe priza mea legată la Internet și i-au făcut update de firmware. Același lucru au făcut și cu Allone. Acum funcționează perfect ambele echipamente.

Ce trebuie să înțeleagă utilizatorii este ca Orvibo este un producător mic, cu o echipă mică la suport tehnic. Cu puțină răbdare, se rezolvă absolut toate cererile care ajung la ei.

Eu sunt foarte mulțumit de această priză și o recomand cu toată căldura.

Vedeți mai jos modul de funcționare a acestei prize inteligente:

Orvibo S20 - priza inteligenta pentru case inteligente - cum functioneaza

Acum iată și câteva beneficii pe care priza smart wireless Orvibo S20 – priză inteligentă vi le aduce:

Orvibo S20 - priza inteligenta pentru case inteligente - beneficii

Mai jos am pus specificațiile aceste prize inteligente smart wireless Orvibo S20:

Orvibo S20 - priza inteligenta pentru case inteligente - specificatii

Iată și un tabel cu specificații complete:

Specifications
Model  S20 Smart Socket
Working Voltage  AC110~240V
Max Power  2000W(resistance loading)
Working Current ( MAX. )  10A
Color  Pearl White
Material  V0 ABS
Standard  2 holes Standard
Wireless Frequency  2.412 ~ 2.484 GHz
Wireless IEEE Standards  Wi-Fi 2.4GHz b / g / n
Security Type  WEP / TKIP / AES
Security Regime  WEP / WPA-PSK / WPA2-PSK
Wireless Consuming  ≤ 0.3W
Temp  -20 ~ 40 ℃
Humidity  ≤ 80 %
Material  Flame Retardant ABS
 Type  Electrical Plug
Sensitivity  802.11b: -93dBm ( @11Mbps CCK )
802.11g: 85dBm  ( @54Mbps OFDM )
802.11n: -82dBM ( @HT20 MCS7 )

Mai jos am pus un review ce include si configurarea prizei:

Prin urmare, Orvibo S20 este o priză smart wireless demnă de toată atenția.

Spor la cumpărături!

Sursa foto: www.banggood.com