SMARTCASA.ro este prima publicatie electronica din Romania dedicata sistemelor de case inteligente.

Misiunea noastra este sa contribuim la popularizarea acestor sisteme, deoarece nu exista deocamdata in Romania publicatii care sa trateze acest domeniu. Important este ca dumneavoastra sa puteti cunoaste felul in care va puteti face viata mai usoara folosind aceste sisteme de case inteligente si sa puteti lua decizii corecte cand vine vorba de achizitionarea sistemului.

Exista doar cateva articole pe ici pe colo si cate un reportaj foarte rar la TV. Sistemele de case inteligente, smart home sau home automation sunt foarte populare in SUA. In Romania sunt deocamdata la nivelul la care era Internetul in anii 2001-2002.

Imbucurator este faptul ca preturile acestor sisteme scad tot mai mult, deoarece intra noi producatori mereu pe piata internationala, in tara apar tot mai multi importatori, distribuitori si instalatori de astfel de echipamente.

Apreciem preocuparea intreprinzatorilor care ofera astfel de solutii pentru confortul clientilor lor la preturi care se aliniaza incet dar sigur cu preturile din Uniunea Europeana. Au inca o misiune grea acesti intreprinzatori, asemanatoare cu cea a vanzatorilor de computere in anii ’90 si a celor de Internet in anii 2000. Si anume, sa arate clientilor ca solutiile acestea le sporesc confortul, le optimizeaza consumurile, cu ele isi pot supraveghea locuinta, birou, etc cat timp ei lipsesc, pot controla toate echipamentele din casa, irigatul din gradina, sistemul de climatizare, de securitate si nu numai. Si toate astea le pot face de oriunde din lume, de pe un telefon mobil sau calculator.